Budaházy György elnöki kegyelmet kapott

(forrás: Skrabski Fruzsina Facebook oldala)

Újabb csoda történt a nemzeti oldalon, hiszen több társát követően Budaházy György is elnöki kegyelmet kapott a Hunnia-ügyben, így végre  14 év koncepciós eljárást követően újra szabad életet élhet a jobboldali aktivista.

Budaházy Györgyöt korábban 17 év fegyházra ítélték többek között terrorizmus vádjával, majd március elejére másodfokon is meghirdették a Hunnia-per ítélethirdetését, ahol a 17 évet 6 évre csökkentették.

A nemzeti oldal már nagyon régóta követeli a kormányzattól, hogy Budaházy és társai ügyében a köztársasági elnök gyakoroljon kegyelmet, aminek egy valóban keresztény és nemzeti alapokon nyugvó államban már régen helyet kellett volna adni.

Végül Novák Katalin Ferenc pápa magyarországi látogatására hivatkozva élt a kegyelem lehetőségével, hiszen úgy gondolta, hogy ez egy jó alkalom lehet a meghurcoltak felszabadítására.

„A pápalátogatás hete különleges alkalom arra, hogy az államfő kegyelmezési jogkörével éljen. Ezért a köztársasági elnök arról döntött, hogy ebből az alkalomból széles körben ad kegyelmet”
– írták a Sándor-palota közleményében.

Április 27-én, 9 órakor engedték ki Budaházyt a Váci Fegyház és Börtön falai közül, ahol egy kisebb tömeg, leginkább a hozzá közel állók és a média munkatársai várták őt. Miután találkozott családtagjaival és barátaival, stílusos módon, lóháton távolodott el a börtön épületének közeléből.

(forrás: Polgári Mulató Facebook oldala)

Hogy történhetett meg jobboldali aktivisták jogszerűtlen meghurcolása?

Felháborító, hogy míg Magyarországon sok esetben gyilkosok, szélsőbaloldali terroristák és politikusbűnözők mászkálhatnak zavartalanul, olyan jobboldali, politikai aktivistákat hurcolhatnak meg több, mint egy évtizeden keresztül, akiknek a feltételezett bűncselekményeik egyáltalán nem lettek bebizonyítva.

13 év keresztény-konzervatív kormányzást követően hogyan történhet meg az az eset, hogy bírók a saját szubjektív értékítéletük alapján, a vádlottakat folyamatosan sértegetve járnak el (mint Ignác György esetében) egy olyan per folyamán, amely valójában teljesen koholt vádak alapján zajlik le?

Nagyon fontos az, hogy a radikális jobboldal továbbra is megtartsa azt a töretlen egységét, amely már évtizedek óta végigkíséri, és, hogy kiálljunk azok mellett a bajtársaink mellett, akiket a karhatalom politikai indíttatásból megpróbál megfélemlíteni és ellehetetleníteni elnyomva akár alapvető emberi jogaikat is.

© 2024 Mozgalmár

Theme by Anders NorenUp ↑