Így adták el Ukrajnát a világ legnagyobb vagyonkezelőjének - BlackRock

Miközben az Európai Unió globalista politikusai világháborús hangulatot teremtő kijelentéseikkel mélyíteni igyekszenek az oroszok és ukránok közötti konfliktust saját érdekeik érvényesítése érdekében, addig az emberek többsége már a háború befejezését és a béke eljövetelét várja Európa keleti részében. Sokan bíznak abban, hogy végre a két fél, Oroszország és Ukrajna egyezséget tud kötni egymással, hogy a Coviddal elkezdődő krízis végre a végéhez érjen. Azonban azok a jelenleg tapasztalható válságfolyamatok, amik befolyásolják az egész világ alakulását, látszólag csak most kezdenek kiéleződni. 2023 komoly fordulatot hozhat Ukrajna történelmében, hiszen Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke egy olyan megállapodást írt alá, amiről még sokan nem tudnak, de meghatározhatja Európa jövőjét.

Volodimir Zelenszkij és az ukrán kormány kiárusította az ország újjáépítését a világ legnagyobb vagyonkezelőjének, amely több pénz felett rendelkezik, mint amennyi Németország, Oroszország, Japán vagy éppen az Egyesült Királyság GDP-je, hiszen körülbelül 10 billió dollár áll a rendelkezésére. Ez a gigantikus méretű vagyonkezelő óriásvállalat a BlackRock.

A BlackRock egy New York-i székhelyű amerikai multinacionális befektetési vállalat, amelyet 1988-ban alapítottak. A világ legnagyobb befektetési alapkezelő cégének számít, ami beruházóknak kínál különböző befektetési lehetőségeket, például részvényalapokat, kötvényalapokat, alternatív befektetéseket és pénzpiaci eszközöket. A BlackRock széleskörű ügyfélkörrel rendelkezik, beleértve magánszemélyeket, intézményi befektetőket és kormányzati szervezeteket.

(kép forrása: newmoney.gr)

Alapítója és vezérigazgatója Larry Fink, aki a vállalat megalapítása óta vezető szerepet játszik a pénzügyi piacok fejlődésében és a befektetési stratégiák kialakításában. Számos kitüntetést kapott karrierje során, köztük az év üzletemberének járó díjat és a legbefolyásosabb befektetési szakemberek listájának első helyezését. Rendszeres vendége és nagyon fontos szereplője a Világgazdasági Fórumnak, hiszen azon kívül, hogy  előadásokat szokott tartani gazdasági kérdésekkel és befektetési lehetőségekkel kapcsolatban, a szervezet vezetőségének, a Kuratóriumnak is tagja.

Zelenszkij és Larry Fink 2022 szeptemberében találkoztak, és megbeszélték az állami és magánbefektetők Ukrajnába való ösztönzését, amivel megkezdődhetne Ukrajna háború utáni újjáépítése. A BlackRock pénzügyi tanácsadói szerve és az ukrán gazdasági minisztérium novemberben írta alá az erről szóló egyetértési megállapodást.

Ahogyan azt a BlackRock írja a 2022 november 16-án megjelent közleményében, tanácsadói támogatást nyújt egy befektetési keretrendszer létrehozásához, melynek célja lehetőséget teremteni állami és magánbefektetők számára, hogy részt vegyenek az ukrán gazdaság jövőbeli újjáépítésében és fellendítésében.

Ez azt jelenti, hogy az orosz-ukrán háborút követően az amerikai nagytőke és a nyugati multinacionális óriásvállalatok betelepülnek Ukrajnába, ezzel az egész országot kiárusítva a globalista árnyékbankok számára, miközben a háború utáni pusztításokat nagy valószínűséggel az európai lakosok pénzéből fogják fedezni.
A tavaly decemberben megkötött megállapodás megszületését követően Zelenszkij hivatalos elnöki oldalán olvasható egy közleményben, hogy az ukrán elnök és Larry Fink megállapodtak abban, hogy a közeljövőben az Ukrajna újjáépítésében részt vevő befektetők és résztvevők erőfeszítéseinek összehangolására összpontosítanak, és ezeket a befektetéseket az ország legfontosabb ágazataiba irányítják.

A magyarok többségének már 2014-ben, a Majdan-téri felkelést követő évben világossá vált, hogy Ukrajna az Egyesült Államok és a nemzetközi nagytőke bábja, de úgy néz ki, végül Zelenszkij az, aki az egész ország sorsát megpecsételte, és eladta Ukrajnát.

– Soltész Marcell

© 2024 Mozgalmár

Theme by Anders NorenUp ↑